Φροντίδα κοσμημάτων

Τα κοσμήματα μας χρειάζονται αγάπη και φροντίδα για να μείνουν αναλλοίωτα και λαμπερά σε βάθος χρόνου και να διατηρήσουν την όμορφη εμφάνισή τους. Μερικές συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα τους:

 1. Φορέστε τα κοσμήματα σας μετά το μακιγιάζ σας
  Τα καλλυντικά, αρώματα , λακ και λοσιόν που χρησιμοποιούμε περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τα κοσμήματα μας. Ιδανικά τα φοράμε μετά την εφαρμογή αυτών των προϊόντων προκειμένου να περιορίσουμε την έκθεση των κοσμημάτων με αυτά.
 2. Αποφυγή κρεμών και σαπουνιού πάνω από τα κοσμήματα
  Οι κρέμες και το σαπούνι λόγω των χημικών μπορεί να φθείρουν το κόσμημα σας
 3. Αφαιρέστε τα κοσμήματα όταν κάνετε κάποια εργασία ή άθληση
  Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά την διάρκεια χειρωνακτικών εργασιών όπως δουλειές του σπιτιού, του κήπου κλπ να τραυματίσουν ή να φθείρουν λόγω των χημικών τα κοσμήματα σας. Κατά την άθληση υπάρχει πάντα κίνδυνος τραυματισμού του κοσμήματος.
 4. Αφαιρέστε τα κοσμήματα σε πισίνες και spa
  Πριν από την είσοδό σας σε πισίνα με χλωριωμένο νερό ή spa, προτείνουμε την αφαίρεση των κοσμημάτων σας λόγω της αντίδρασης του μέταλλο του κοσμήματος, καθώς μπορεί να προκληθεί αποχρωματισμός.
 5. Αποθήκευση των κοσμημάτων σας
  Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα κοσμήματα σας σε συσκευασίες όπως πουγκιά ή σε μια μπιζουτιέρα, ώστε να τα προστατεύσετε από την υγρασία και τον αέρα. Τα κοσμήματα θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το ηλιακό φως και τη θερμότητα. Είναι λάθος να τοποθετούμε όλα τα κοσμήματα μαζί, διότι η τριβή μπορεί να είναι καταστροφική για αυτά.